Erzurum İl Koordinatörlüğü

TKDK AİLESİ OLARAK ‘MİLLİ TARIM PROJESİ BULUŞMASI’ İÇİN BEŞTEPE'DEYDİK


14 Kasım’da Türkiye genelindeki çiftçiler, Milli Tarım Projesi kapsamında "Cumhurbaşkanımız ile Milli Tarım Buluşması" adlı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da bir araya geldiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Milli Tarım Projesi buluşmasında yaptığı konuşmada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geliştirilerek uygulamaya sokulan ‘Milli Tarım Projesi’nin hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarım ve hayvancılık, bu işle meşgul olan kişilerin ürünlerini sadece kendi şahsi ihtiyaçlarını karşılamak için değil tüm insanlığa sunmak için yürüttükleri faaliyetlerdir. Hayatımızı sürdürmek için ihtiyaç duyduğumuz ürünlerin, hizmetlerin belli meslek grupları tarafından yürütülmesi, bizlere başka alanlara yönelme ve oralarda derinleşme imkânını sağladı. Tarım konusu diğer tüm işlerden farklı olarak insanlığın varlığını sürdürebilmesi için olmazsa olmazdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konusundaki projelerin önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Başbakan Binali Yıldırım'ın vatandaşlarla paylaştığı ‘Milli Tarım Projesi’nin her türlü takdiri ve desteği hak ettiğinin altını çizdi.

Milli Tarım Projesi ile sorunlarımızın çözümünde önemli bir adım atılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin içinde de birliği, beraberliği güçlendirecek adımları attıklarına işaret etti ve bunun için her türlü riski göze aldıklarını, her türlü fedakârlığı yaptıklarını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım ise hayvancılıktaki açığa dikkat çekerek, et ithal ederek bunun sürdürülebilir hale getirilemeyeceğini kaydetti. “Mutlaka ve mutlaka damızlık hayvancılığı teşvik edeceğiz. Bir süre belki daha ithalat yapacağız ama o süre geçtikten sonra artık hayvancılıkta kendi kendimize yeten ülke haline gelmeyi hedefliyoruz” diyen Yıldırım, tarım alanlarının korunmasına yönelik olarak 184 ovayı özel koruma altına aldıklarını vurguladı.

14 yılda tarımda önemli mesafeler alındığına işaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 47 milyar dolarlık tarımsal hasılaya ve ihracatta 17 milyar dolara ulaşıldığını, 2023’te tarımsal hasılada 150 milyar doları ve ihracatta 40 milyar doları yakalamayı hedeflediklerini kaydetti. Bakan Çelik, bu hedef doğrultusunda açıklanan Milli Tarım Projesi ile üretimi planlamayı, kaynakları verimli kullanmayı ve çiftçinin hakkını almasını sağlamayı amaçladıklarının altını çizdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak "Cumhurbaşkanımız ile Milli Tarım Buluşması" adlı programa katılım sağlandı. Proje kapsamında Beştepe’de buluşan halkımıza kumanya dağıtıldı. 

    Cimer