Erzurum İl Koordinatörlüğü

İZMİR AGROEXPO FUARI BAKAN FAKIBABA TARAFINDAN AÇILDI


Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise 4. büyük tarım fuarı AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl 13’üncü kez kapılarını açtı. 60 ülkeden katılımın gerçekleştiği fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanı sıra 9 ülkeden 10 bakan katılım sağladı.

Fakıbaba, Bakanlığın tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik önemli çalışmalar yaptığını ve gelecek dönemlerde bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyleyerek kırsal kalkınmanın önemini vurguladı. Türkiye’nin kalkınmasının kırsal kalkınmadan geçtiğini söyleyen Fakıbaba, TKDK’nın da içinde olduğu Bakanlığın tüm birimlerinin bu kapsamda önemli çalışmalar yaptığını belitti.

Başkan Kalender, TKDK standını inceledi

1-4 Şubat 2018 tarihleri arasında katılımcılara kapılarını açık tutacak fuarda TKDK Başkanı Hakan Kalender tanıtım çalışmaları için açılan standı ziyaret etti. Başkan Kalender, “Tarım ve hayvancılık sektörü adına gerçekleşen tüm organizasyonlarda yer alarak potansiyel faydalanıcılara ve sektör temsilcilerine ulaşmak istiyoruz. Kurum olarak sağladığımız desteklerle hedefimiz her zaman Türk tarım ve hayvancılık sektörünü bir adım daha ileri götürmek olmuştur.” dedi.

Fuarda sektörün tüm kesimleriyle bir araya gelerek tanıtım faaliyetleri kapsamında bir stant açarak katılan TKDK katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Başkan Kalender, IPARD II Programı 3. Proje başvuru çağrı ilanı kapsamında 252 milyon avroluk desteğin kırsal kalkınmaya katkı sağlayacak yatırımcıların kullanımına sunduklarını belirtti.

Fuar, sektörün yerli ve yabancı firmaları ile katılımcıları 4 Şubat Pazar gününe kadar İzmir Gaziemir fuar merkezinde bir araya getirecek.







    Cimer