Erzurum İl Koordinatörlüğü

BAKAN FAKIBABA'DAN TKDK HİBELİ ET ENTEGRE TESİSİ AÇILIŞI


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tokat’ın Turhal ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 4,3 milyon lira hibe verdiği et entegre tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Fakıbaba, Arzupınar köyünde gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk çiftçisinin her zaman yanında olduklarını söyledi. Bugün de Tokat’ta TKDK hibesiyle hayata geçirilen böyle bir yatırımın açılışında bulunduğu için mutluluk duyduğunu belirten Fakıbaba, toplam bütçesi 16 milyon liralık yatırım için TKDK’nın 4,3 milyon lira hibe verdiğini ifade etti. Fakıbaba, yatırımın Tokat’a ve tüm Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, tesisin yetkililerine ve çalışanlarına başarılar diledi.

Fakıbaba, konuşmasının ardından tesisin açılış kurdelesini kesti. Açılışa, Tokat Valisi Ömer Toraman, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Arslan ve Celil Göçer, TKDK Başkanı Hakan Kalender, TKDK Finansman Genel Koordinatörü Hakan Aksoy, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TKDK Tokat İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Fakıbaba, açılışın ardından “Tokat Tarım Sektörü Toplantısı”na başkanlık etti.













    Cimer