Erzurum İl Koordinatörlüğü

15 EKİM DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak, kırsal alanda kadınlarımızın güçlendirilmesi ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi adına önemli çalışmalar yürütüyoruz.

Avrupa Birliği kırsal kalkınma fonları ve ulusal fonların ortaklaşa kullanıldığı ve 42 ilimizde destek sağladığımız IPARD Programı kapsamında, nihai proje seçimi puanlamasında kadın yatırımcılara ilave puan vererek, projelerinin diğerlerinden bir adım öne çıkmasını sağlıyoruz. Bugüne kadar, toplam yatırım bütçesi yaklaşık 1,5 milyar liralık 1800 kadın projesine 700 milyon lira hibe verdik. Ayrıca, tüm projelerde 11 bin kadına doğrudan yeni istihdam alanları oluşturduk.

TKDK tarafından desteklenen projelerde, devamlılığı ve karlılığı en yüksek projeler kadın yatırımcılara aittir. Bu tablo, kırsaldaki kadının işine verdiği değeri, kaliteli üretimini ve azmini bize net olarak gösteriyor.

Bu duygu ve düşüncelerle, bağında, bahçesinde ve tarlasında gece gündüz demeden çalışarak ailesi ve ülkemiz için değer üreten emektar kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum.

Hakan KALENDER
TKDK BAŞKAN V.


    Cimer