Erzurum İl Koordinatörlüğü

BAYAN GİRİŞİMCİLERDEN TKDK ÇIKARMASI



IPARD II Programı 3. Çağrı ilanı kapsamında tanıtım çalışmalarına aralıksız devam eden Erzurum İl Koordinatörlüğü, bölgede yatırım yapma fikri olan kadın yatırımcıları harekete geçirdi. Bir grup kadın yatırımcı hibe destekleri hakkında detaylı bilgi almak için 9 Ocak Çarşamba günü İl Koordinatörlüğü ‘nü ziyaret etti.



Kadın yatırımcılara İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından 3. Çağrı ilanına ilişkin detaylar, başvuru tarihleri ve desteklenen sektörler hakkında önemli ve detaylı bilgiler verildi. Katılımcılara daha önce Erzurum ‘da destek almış örnek yatırımlar tanıtılarak kadın ve genç yatırımcılara uygulanan pozitif ayrımın detayları aktarıldı. Toplantıya katılan kadın yatırımcıların ilgi duyduğu Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi kapsamında Mantar ve misel üretimi ile Zanaatkârlık ve yerel ürün işletmeleri kapsamında dikiş ve nakış işleme, giysi dekorasyonu, örgü, yöresel yemek, börek, tatlı, şekerleme ve unlu mamullerin üretilmesine verilen hibe destekleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla ÖZLÜ “IPARD II Programı kapsamında kadın ve genç yatırımcıların yatırım projeleri öncelikli olarak belirlenmiştir. Bununla beraber Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörlerinde Erzurum ‘un da içerisinde yer aldığı 15 ilin öncelikli olarak % 65 hibe oranı ile ciddi bir destek almasının avantajı unutulmamalıdır. Ayrıca bu üretimlerin yapılması için yalnızca makine ve ekipman alımı değil aynı zamanda üretim binası ve satış yerleri de destek kapsamına alınmıştır ” dedi.
Toplantının sonunda katılımcılar, TKDK ’nın sunduğu desteklerin Erzurum ‘a vizyon oluşturduğunu, değer kattığını ve mümkün olan en yüksek düzeyde bu desteklerden kadın – erkek tüm Erzurumluların faydalanmaları gerektiğini belirttiler.

Hatırlanacağı üzere TKDK 21 Aralık 2017 tarihinde Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıktığını duyurmuştu. Geçtiğimiz yıl IPARD I Programını başarı ile tamamlayan kurum, IPARD II Programı ‘nın Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ile Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörlerinde destekler sunacağını bildirmişti. Söz konusu duyuru ve bilgilendirmelere Kurumun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabilir.

    Cimer