Erzurum İl Koordinatörlüğü

KIRSAL KALKINMA DERGİSİ 11. SAYISI ÇIKTI


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yayınlarından Kırsal Kalkınma dergisinin 11. sayısı çıktı.

''Süt ve süt ürünleri'' kapak başlığıyla yayımlanan dergide, Türkiye'nin dünya ölçeğindeki çiğ süt üretimi, Rusya ve Çin pazarına süt ve süt ürünleri ihracatı, TKDK desteklerinin süt üreticileri için önemi, sağlıklı beslenmede günlük süt tüketiminin önemi, süt üretiminde son durum, ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliğinin (TSUMB) çalışmaları mercek altına alındı.

TKDK gündeminden, bugüne kadar desteklenen projelerin toplam yatırım tutarları ve verilen hibe tutarları ile Ulusal Kırsal Ağ Lansman Toplantısı, Batı Balkan Ülkelerinde Etkin IPARD Uygulamaları Çalıştayı,TKDK'dan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ziyareti, IPARD II-5. İzleme Komitesi Toplantısı ile Mardin, Isparta, Çanakkale, Balıkesir ve Kahramanmaraş’tan TKDK hibesi alan yatırımcıların çalışmaları anlatıldı. Ayrıca, Amasya'da geleneksel bal üretimi standartlarını TKDK hibesiyle markalaştıran 47 yaşındaki girişimci Halit Çelebi'nin Dünya Arıcılar Birliği Federasyonunun düzenlediği 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi'nde ''çiçek balı'' kategorisinde elde ettiği dünya üçüncülüğü başarısının öyküsüne yer verildi.

Türkiye ve dünyada gıda ürünleri pazarı ve e-ticaret, kırmızıbiberin tıbbi faydaları, ''Maraş Biber Kümelenme Projesi''ne  ilişkin detaylar da aktarıldı. Gezi sayfasında ise ''Vatan kalbinin attığı destansı toprak Çanakkale'' başlığıyla şehrin tarihi ve coğrafik özellikleri tanıtıldı.

Nobel ödüllü ilk Türk Aziz Sancar, ödülüne ilişkin duygularını, gençlere verdiği önemi, rol modelini, sosyal yaşamı ile genç anne ve babalara önerilerini paylaştı. Sancar, işinin manevi motivasyonuna ilişkin, ''Motivasyonum doğanın sırlarını çözmek, vatanıma ve milletime hayırlı olmak. İnsanlığa hizmet etme arzum var. Merak size bilim yaptırıyor. Merak varsa birçok fedakarlık yaparsınız.'' ifadelerini kullandı.

Türkçe-İngilizce yayımlanan dergi TKDK Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Ünitesi tarafından 3 aylık sürelerle yayına hazırlanıyor.

Dergiyi okumak için tıklayınız...

    Cimer