Erzurum İl Koordinatörlüğü

PARA DERGİSİ, KIRSAL KALKINMA HİBELERİNİ ANLATTI


Haftalık ekonomi yayınlarından Para dergisinin Ocak 2018 son sayısında “Hibe üstüne hibe” kapak başlığıyla kırsal kalkınma hibeleri anlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programı kapsamında 2018’de kırsal alanda hayata geçirilecek tarımsal destekleme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Fakıbaba, kırsal kalkınma amaçlı desteklemelerin 2018 yılında artarak devam edeceğini belirterek, “2023 yılına kadar Avrupa Birliği’nin çok yıllı kırsal kalkınma programı IPARD II kapsamında 244 milyon avrosu ulusal katkı olmak üzere toplamda 1 milyar 45 milyon avroluk hibe desteği kullandırılacak. Bir yandan 2017’nin son günlerinde çıkılan çağrının başvuruları toplanırken, öte yandan 2018 yılının ikinci yarısında 75 milyon avro bütçeli işleme ve pazarlama tedbirleri başlığında yeni bir çağrıya çıkılacak.” dedi.

Ağrı’da geleneksel usüllerle sürdürdüğü süt hayvancılığının kapasitesini TKDK’nın yüzde 65 hibesiyle iki kat artırarak mesleğini devam ettiren yatırımcı Abdulmecit Kahraman, modern tesisler için gerekli ekipmanları alarak Avrupa standartlarında üretime geçtiklerini ifade etti.

Ayrıca, IPARD II Programı kapsamındaki diğer proje başvuru çağrı ilanları, hayvancılık destekleri ve oluşturulacak kırsal kalkınma ulusal ağına ilişkin detaylara da yer verildi.  






    Cimer