Erzurum İl Koordinatörlüğü

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun




30 Ağustos 1922 ’ de milletimizin, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bayrağımızın gökyüzünde özgürce dalgalanmasında ve bağımsızlığımızın perçinlenmesinde önemli bir mihenk taşı oluşturmaktadır.

       30 Ağustos, bütün yokluklara, imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletiyle kenetlenerek ‘ Ya istiklal ya izmihlal ’ söylemiyle neleri başarabileceğinin bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur. Günümüze ışık olan bu kutlu zafer, içerden ve dışardan beliren her tür düşmana karşı, milletimizin muvaffakiyetiyle canlı tutulmuştur. Birlik ve beraberliğe çok daha ihtiyacımız olduğu bu günlerde birbirimize daha sıkı kenetlenmeli ve bu ruhu her daim canlı tutmalıyız.

       Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Hakan KALENDER
TKDK Başkan V.

    Cimer