Erzurum İl Koordinatörlüğü

SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ


Milletimizle birlikte 1919’da başlattığı büyük mücadeleyi 1923’te Cumhuriyetimizi kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük başarıları ve milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile sonsuza dek sevgi ve özlemle hatırlanacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bilimi esas alan, insan sevgisiyle yoğrulmuş, bütünleştirici ve aydınlatıcı düşünce yapısıyla milletimiz ve insanlık için uygar yaşamın, bağımsızlığın, gelişmenin evrensel bir simgesi olmuştur. Üstün askerî dehası ve ileri görüşlülüğü ile başarılı bir komutan ve lider olarak yalnız bizim millî belleğimizde değil, dünya tarihinde de edindiği saygın yeri ilelebet koruyacaktır.

Muasır medeniyet seviyesini yakalayıp onu aşan bir toplum yaratmayı amaçlayan Atatürk’ün özümsenmesi; karşımıza çıkacak tüm güçlükleri birlik, beraberlik içinde yenerek ve yılmadan çalışarak örnek bir ülke olmayı sürdürmek millet olarak en önemli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 80. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.

 

Hakan KALENDER 
TKDK Başkan V.

    Cimer