Erzurum İl Koordinatörlüğü

2022'de Verdiğimiz Hibe Destekleriyle Hedeflerimiz Üzerinde Başarıya Ulaştık


Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü,  İl Koordinatörlüğünün 2022 yılı değerlendirmesinde bulundu. Özlü, Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak 2022 yılı için belirlenen hibe ödeme hedefini %123 oranında gerçekleştirilerek başarılı bir şekilde tamamladığını belirtti.



IPARD II programı çerçevesinde 2022 yılında tamamlanan büyükbaş ve küçükbaş et ve süt üretimine, işlenmesine, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar ve misel yetiştiriciliğine, işlenmesine ve paketlenmesine, arıcılık faaliyetlerine, zanaatkarlık ve yerel ürünlerin üretimine, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetlerine, su ürünleri yetiştiriciliğine, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarına toplam yatırım tutarı 220 milyon TL’yi aşan 52 adet projeye 60,5 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirildiğini belirtti.
Projelere verilen hibe destek oranlarının %50 ile %70 arasında değiştiğini ve KDV’den muaf olduğunu vurgulayan Özlü, desteklenen projelerin yapım işleri, makine-ekipman alınımı, mühendislik, mimarlık ve danışmanlık hizmetlerinin de hibe desteği kapsamında olduğunu belirtti.  Özlü, amacımız yenilebilir enerji kullanımını ve çevre dostu yeni istihdam alanlarını oluşturarak mevcut veya yeni kurulan işletmelerin iç pazarda rekabet gücünü artırmak, tarım işletmelerinin performansını yükseltmek, gıda işleme sektörünü yeni teknolojilerle buluşturarak sürdürülebilir kılmak, kırsalda çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesini sağlayarak, Ortak Tarım Politikası çerçevesinde tarımsal ürünler için yeni pazar fırsatları oluşturmaktır.
IPARD II programında yapılan desteklemeler ile Erzurum başarıya ulaşılmış olup, IPARD III programı ile hibe desteklemelerinin 2023 yılı içerisinde başlayacağını belirten Özlü, destek kapsamında yere alan sektörlerin genişleyerek devam edeceğini bildirdi.